+31 043 30 66 650 info@oud-holset.nl

De Omgeving

(H)eerlijk slapen

RESERVEREN

Omgeving van Holset

Midden in het pittoreske dorpje Holset, ligt onze gezellige herberg. In de negentiende eeuw al stond Holset bekend om zijn rommedoe met stroop, spek en ei en zelfgemaakte soep. Het toenmalige Café Franck-Zinken, werd in die tijd druk bezocht door pelgrims die naar het charmante dorpje kwamen vanwege de noveen van de Heilige Genoveva, ter voorkoming van oogziekte.

Het oude dorpscafé maakte destijds de indruk van een gewoon woonhuis, keurig wit gekalkt maar in de loop der tijden behoorlijk krom getrokken. Met grote letters was het woord “CAFE” tegen de witte muren aangebracht. Ook veel wandelaars en fietsers bezochten het café voor een kop koffie met een stuk Limburgse vlaai. Op zondagen, tijdens het “frühshoppen” na de H. Mis was het er een gezellige boel, en was het er volle bak.

Steden in de omgeving

Vanuit het gezellige Holset ben je binnen een uurtje rijden op talloze verschillende steden in binnen en buitenland.

Maastricht

Heerlen

Aachen

Luik / Liege

Vaals

Köln

Omgeving van Holset

 Nog steeds vind je restanten van deze oude tijden terug: Je komt de herberg binnen via originele biechtstoeldeuren; onder het mom: ‘Je hoeft niet eerst te biechten als je wilt genieten’.
En ook nu nog steken bezoekers van het kerkje in Holset kaarsen op voor de heilige Genoveva.
Op de eerste zondag na Pinksteren vindt traditiegetrouw het kleurrijke gebeuren van de plaatselijke Bronk (processie)plaats, tezamen met schutterij en harmonie uit omringende dorpen.

Vanaf het voorjaar kun je in Holset de belletjesroep horen van de zeldzame, beschermde Vroedmeesterpad. In Nederland komt hij alleen in het Heuvelland voor. Het fluitende gekwaak is een bekend verschijnsel. Het diertje maakt op zwoele zomeravonden een geluid als een helder klokje en is dan plaatselijk ook bekend als ’t Klükske.

In het buurtschap Weijerhof ligt de prachtige Frankenhofmolen (anno 1736). De molen is een bijzondere herinnering aan de hoogtijdagen van Vaals als centrum van de textielindustrie in de achttiende eeuw en recent geheel gerestaureerd.

Rondom Holset zijn nog veel meer historische (onbekende) plekjes en daarnaast natuurlijk de bekende plaatsen zoals Aken, Vaals met het Drielandenpunt, Luik en Maastricht. Teveel om op te noemen. Maar bovenal ligt Holset in een uniek wandel- en fietsgebied: een door Stichting Natuur en Milieu met maar liefst 5 sterren toegekend landschap.

Gast recensie

Afgelopen weekend gelogeerd in deze Herberg!!
Wat een gastvrijheid!! Sfeervolle schone kamers en heerlijk eten!! Echt een heerlijke plek om te verblijven.
We gaan dan ook zeker nog een keer terug….

In de omgeving

Ons Restaurant

In ons restaurant en op ons ruime terras kunt u terecht voor een goed Limburgs ontbijt, royale lunch, gezellig borrelen of een overheerlijk diner. Voor iedereen valt een mooi gerecht of drankje te kiezen.